2m PreAmp

I-gate projektien myötä ajattelin kokeilla yksinkertaista etuvahvistinta antennien läheisyyteen. Vanhasta HamsteriXista (OH7AB:n kerholehti) löytyi Sepon OH7AXA kirjoittama juttu ja pari erilaista kytkentää. Päätin ottaa toisen noista kytkennöistä tarkasteluun ja piirrellä sen pohjalta printin Eaglella. Tein kytkentään sen verran muutosta, että lisäsin fetin toiselle gatelle trimmerin säätöä varten.

Printit teetätin iTead Studiolla. Printit ovat tätä kirjoittaessa vielä matkalla suomeen.

Lisäilen juttua kunhan saan printit käsiini ja ehdin tekemään testikasauksen.

2.11.2013: Ensimmäinen koekappale testikasattu. Kannattaa laittaa fetti kerralla oikeinpäin eikä aluksi nurinniskoin niinkuin minä epähuomiossa tein. Vaikuttaa toimintaan oleellisesti 😉 Lähti kuitenkin toimimaan eikä näytä värähtelynkään merkkejä, joten äkkiseltään tätä uskaltaa pitää onnistuneena. Säädön tein korvakuulolta toistimen signaalin perusteella. Seuraavaksi ajattelin etsiä jostain sopivat mittalaitteet ja suorittaa hieman tarkemman säädön. Joku fiksu kotelointikin pitää miettiä. Nyt tuo on vain pöydällä sellaisenaan juotettuna pieniin koksinpätkiin.

Preamp printti. Näyttää ihan hyvältä.

Testikasaus. Toimii. Seuraava kappale rakennellaan sitten huolellisemmin ja koteloidaan.

 25.1.2014:

PreAmp koteloituna iGatea varten. Tässä versiossa sähköliitäntä on vielä erilinen ja preamp tulee koksin alapäähän ennen Band-Pass filtteriä. Laitoin input ja output puolien väliin kaiken varalta ohutta kuparilevyä. Ei tuo vahvistin kyllä osoittanut mitään värähtelyn merkkejä ilmankaan.

2 thoughts on “2m PreAmp

 1. Claudio

  Hi i’m g3gxc Claudio I wonder if you can please list the components with related data for building the 2 mt preamplifier. My Email and i3gxc@libero.it
  Thank you Claudio

  Reply
  1. Reijo Mantsinen

   Hi Claudio,

   There is a link to the schematic, but unfortunately it is only in Finnish.

   I am going to design a new version with TX relays. I will publish that version in English when finished.

   73 de Reijo OH7GGX

   Reply

Leave a Reply