Sähkötysavaimia rakennussarjoina

Kaikki sähkötystä harrastavat varmasti tuntevat Bencherin avaimen, mutta markkinoilla on muitakin varsin varteenotettavia vaihtoehtoja. Yksi laadukas vaihtoehto ovat Kentin avaimet, joita saa halutessaan myös rakennussarjan muodossa. Kaikki osat ovat valmiiksi työstettyjä, mutta kasaaminen jää rakentajan tehtäväksi. Toki avaimet saa myös tehtaan kasaamina normaaliin tapaan.

Olin jo pitkään miettinyt sähkötysavaimen tekemistä itse. Sopivien osien työstäminen vaatisi kuitenkin siihen soveltuvat välineet, joita minulla ei ollut. Tähän nämä Kentin rakennussarjat olivat oikein sopiva vastaus. Kyseiset avaimet ovat muutenkin laadukkaita ja esimerkiksi kaksivartinen avain on mekaanisesti paljon tukevampaa tekoa kuin Bencherin vastaava.

Pumppumallisen avaimen rakennussarja

 

Kaksivartisen avaimen rakennussarja

Rakensin itselleni, sekä pumppumallisen että kaksivartisen avaimen. Laakeroidut keskipalat olivat molemmissa avaimissa tehtaalla esikasattu, muut osat piti kiinnittää itse. Kannattaa lukea ohjeet huolella ennen aloittamista, jotta menee kaikki kerralla oikeinpäin. Ihan aluksi kannattaa myös tarkistaa, että kaikki osat ovat mukana.

Valmis avain

Kuten kuvasta näkyy, on avaimen rakenne tukeva eikä säikähdä pienistä kolauksista. Ei sitä toki silti kannata heittopainona käyttää. Vielä en ole päässyt kokeilemaan QSOn pitoa tällä, mutta äkkiseltään vaikuttaa hyvältä ostokselta. Onhan minulla ennestään jo Bencherin avain, mutta suosittelen lämpimästi tutustumaan näihin muihinkin vaihtoehtoihin. Välttämättä se Bencher ei ole se ainoa oikea, vaikka onkin varsin yleinen ja tottakai myös hyvä avain sekin. En tosin edelleenkään väitä osaavani sähköttää, mutta näillä on ainakin hyvä harjoitella 😉

Leave a Reply