Minä

 

Olen Reijo Mantsinen, vuosimallia -86. Asustelen Joensuussa ja näille seuduille olenkin tainnut juurtua melko hyvin. 

Olen kristitty, mikä varmasti näkyy elämässäni ja arvoissani monella tapaa. Usko onkin iso osa elämääni ja kanssani toimiessa sen varmaan huomaa. En ehkä lähde mukaan baariin, mutta siitä huolimatta olen kuitenkin ihan hyvä tyyppi. Rehellinen, avulias, luotettava ja tunnollinen. Ja ihminen joka välittää lähimmäisistään.

Ammatillisella puolella minulla on kolme tutkintoa sähköasennusten, elektroniikan ja viestinnän parista. Viimeisimpänä olen tehnyt useita vuosia sähköasennuksia. Sen lisäksi olen tehnyt paljon muutakin sähkön, elektroniikan sekä media-alan parissa. Olen ollut esimerkiksi mukana erilaisissa ääni- ja videotuotannoissa sekä tapahtumissa, työskennellyt tietotekniikan parissa, elektroniikan testaajana, studiotekniikan parissa, jne. Myös yksinkertaiset printtimedian taitot, kotisivujen tekemiset ja sellaiset minulta sujuu. Olen joitakin kortteja ja muita vastaavia tehnyt (omieni lisäksi) lähinnä kaveripalveluksena ja erilaisten yhteisöjen hyväksi. 

Ensimmäistä tutkintoa suorittaessani osallistuin myös kahtena vuonna peräkkäin Taitaja -kisoihin. Toisena opiskeluvuotena (ensimmäinen kerta) ei vielä voittoa tullut, mutta pääsin kuitenkin finaaliin asti. Kolmantena opiskeluvuotena (jälkimmäinen yritys) oli jo asioita opeteltu sen verran paremmin (ja lienee tehtävät olleet minulle sopivampia), että tuolloin sain kultamitalin kaulaani. Olin myös hetken aikaa mukana MM-valmennuksessa, mutta jättäydyin siitä sitten kuitenkin pois. Kokemuksena kisat olivat antoisa kokemus ja suosittelen kyllä jokaista ammattiin opiskelevaa nuorta kokeilemaan mikäli vain motivaatiota riittää. Työtähän se tietysti vaatii opintojen eteen hieman tavallista enemmän, mutta varmasti sen jälkeen myös osaa enemmän.

Harrastuksiini kuuluvat musiikki, valokuvaus, elektroniikka ja radioamatööritoiminta, sekä ulkoilu pyöräilyn, retkeilyn ja geokätköilyn merkeissä. Nautin myös vesillä olosta erilaisilla välineillä ja ylipäätään luonnosta.

Musiikin harrastamisen aloitin ala-aste ikäisenä ensin basson ja sittemmin kitaran soiton opettelulla. Myöhemmin olen hieman kokeillut joitakin muitakin soittimia kuten pianoa ja rumpuja, mutta en voi sanoa niitä hallitsevani ihan samalla tapaa kuin kitaran mikä on ehkä se pääinstrumenttini. Jonkin verran olen menneinä vuosina tehnyt omia biisin alkuja pöytälaatikkoon…sinne ne ovat kyllä jääneetkin. Ylimääräiset kitaratkin on tullut myytyä ja olohuoneen nurkassa seisoo tällä hetkellä enää vain yksi Tokain Les Paul jäljitelmä sekä satunnaisia koskettimiston pimputteluja varten legendaarinen Rhodes. 

Valokuvausta varten minulla on järjestelmäkamera, vaikka nykyään monet satunnaiset hetket tuleekin tallennettua ihan iPhonen kameralla. Eihän se oikea kamera koskaan ole mukana silloin kun jotain kivaa tulee eteen. Onneksi nykyteknologia mahdollistaa kuitenkin noidenkin hetkien tallentamisen jollain tapaa, vaikka ei se ihan sama asia olekkaan. Asioikseen kuvaamaan lähtiessä on toki sitten välineetkin sen mukaiset. Nautin erityisesti luonnon, maisemien ja eläinten kuvaamisesta, sekä myös mallin saadessani ihmistenkin kuvaamisesta. Kuviani en juurikaan muokkaile, vaan pyrin tekemään kuvaustilanteessa sen mitä haluan kuvalla sanoa. Koneella teen enää korkeintaan pieniä hienosäätöjä. Löydät näytteitä kuvailuistani myös näiltä sivuilta.

Elektroniikka minua on kiehtonut lapsesta asti ja jo ihan pienenä tuli tutkittua mitä erilaiset laitteet pitävät sisällään ja miten ne toimivat. Voi olla, että alkuun tuli enemmän vahinkoa kuin mitään hyödyllistä, mutta toisaalta sen kautta on lopulta paljon myös oppinut. Myöhemmin luin elektroniikasta myös itselleni ammatin, mutta edelleen se on myös tärkeä harrastus missä riittää kokoajan uutta opittavaa ja monenlaista kiehtovaa tekemistä. Teknologian kehitys pitää myös osaltaan huolen ettei uudet asiat lopu koskaan kesken. Rakentelen ja suunnittelen erilaisia kytkentöjä myös itse. Pyrin siihen, että kun teen jotain niin se tulee johonkin tarpeeseen ja on itselle hyödyksi. Usein ne ovatkin esimerkiksi erilaisia oheislaitteita radioasemalle, mittalaite tai vaikkapa oma sääasemaprojekti mistä ehkä joskus näillekkin sivuille saattaa jotain ilmaantua projektin edetessä. Tarkoitus on ajan myötä kasailla näille sivuille tietoa myös omista projekteista. Lisäksi löydät sivuiltani myös tarkemmin radioamatööriharrastuksestani, joten en käy tässä yhteydessä toistamaan samoja asioita. 

Luonnossa liikkuminen/oleilu on myös lähellä sydäntäni ja siellä mieli rauhoittuu. Joskus otan mukaani kameran, joskus lähden ihan vain kävelemään tai pyöräilemään. Ja nykyään usein etsin sieltä myös geokätköjä. Näitä harrastuksia ja mielenkiinnon kohteita saakin mukavasti tällä tavoin yhdisteltyä.

Monista harrastuksistani ja tekemisistäni löydät näiltä sivuilta enemmänkin. Minua voi myös seurata Instagarmissa tunnuksella @reijoma ja X:ssä (Twitter) tunnuksella @oh7ggx . Saatan joskus laittaa sinne jotain ajankohtaista sen hetken puuhasteluistani. 

Toivottavasti viihdyt sivuillani ja tulet uudestaankin. Uutta sisältöä varmasti tulee ajan mittaan lisää.